|
Poznalem Philipa Bella, doradce dr. Bisangi, poraz pierwszy na konsultacjach 4 lata temu. Konsultacja byla bardzo pomocna i przebiegla w bardzo przyjaznej atmosferze. Omowilismy moje mozliwosci i oczekiwania, co bylo wielka zaleta. Philip dokladnie mi wytlumaczyl rozne techniki transplantacjii wlosow wraz z ich specyficznymi zaletami. W ten sposob tez skorygowal co po niektore moich blednych wyobrazen i oczekowan. Zmierzyl moj obszar dawcy pod katem gestosci i jakosci wlosow. Po konsultacjach spedzilem bardzo duzo czasu czytajac o roznych lekarzach i ogladajac rozne rezultaty – ale w koncu zdecydowalem sie na dr. Bisange poniewaz mial po prostu najwiecej rezultatow, ktore tez swietnie wygladaly. I oczywiscie nie chce sie ryzykowac w tych sprawach i chcialem tez pojsc do jednego z najlepszych chirurgow na swiecie.
Zaczelem oszczedzac pieniadze i zdecydowalem sie na operacje technika FUE. 2,5 roku temu mialem pierwszy zabieg u dr. Bisangi: 2100 graftow FUE. W dzien zabiegu dr. Bisanga jeszcze raz zmierzyl moj obszar dawcz i wspolnie uzgodnilismy gdzie powinna byc linia wlosow itd. Potem przenieslismy sie na sale operacyjna i zmierzono mi cisnienie krwi itd., i dr. Bisanga i jego zespol rozpoczeli zabieg.
Zabieg zostal wykonany w dwa po sobie nastepujace dni, pierwszy dzien byl dosyc dlugi poniewaz okolo zostalo przeszczepionych okolo 1500 graftow, a w drugi dzien reszta. Wiec w drugi dzien wczesnym popoludniem juz bylo po zabiegu. Spalem w hotelu, ktory znajduje sie doslownie 3 minuty pieszo od kliniki i w ktorym pacjenci kliniki otrzymuja specjalne znizki. W poranek po zabiegu zawitalem jeszcze raz w klinice aby dr. Bisanga mogl wszystko sprawdzic i poniewaz wszystko bylo OK moglem pojechac spokojnie do domu. W ciagu dwoch tygodni po zabiegu wszystko sie bardzo dobrze zagoilo i nowe wlosy zaczely nawet rosnac az w koncu, tak jak powinno byc, znowu wypadlu w ciagu pierwszego miesiaca po zabiegu. Ale tak jak dr. Bisanga powiedzial 3 miesiace po zabiegu znowu zaczely rosnac i wszystko sie bardzo dobrze rozwijalo i odroslo. Dr. Bisanga tez zalecil mi aby stosowal pianke Rogaine (Minox), wiec trzymalem sie jego zalecen. Pelen rezultat byl widoczny 12 miesiacy po pierwszej operacji i bylem z niego bardzo zadowolony, szczegolnie z linii wlosow.
15 miesiecy po pierwszym zabiegu wrocilem na drugi zabieg aby zapelnic obszary znajdujace sie kilka cm za linia wlosow, i tym razem dalsze 600 graftow FUE zostalo przemieszczone. Jak juz za pierwszym razem caly zabieg zostal wykonany bez jakichkolwiek problemow i w bardzo milej i przyjaznej atmosferze. Przed zabiegiem tez mielismy jeszcze raz rozmowe na temat moich oczekiwan itd. i dr. Bisanga ponownie zmierzyl wlasciwosci mojego donoru. Obecnie juz wszystkie wlosy z drugiego zabiegu odrosly i rezultat wyglada swietnie. Jestem bardzo zadowolony z mojego wyboru, ze poszedlem do dr. Bisangi, i moge szczerze powiedziec ze nie znam lepszego chirurga od dr. Bisangi, szczegolnie poniewaz w miedzyczasie bardzo duzo roznych rezultatow roznych lekarzy ogladalem. Jesli chodzi o jakosc rezultatu i opieke nad pacjentem przed i po zabiegu, to nie ma lekarza rownego dr. Bisandze.
Gdybym potrzebowal jeszcze dalszy zabieg to definytywnie zdecyduje sie ponownie na dr. Bisange.
| Attachments: |

2119FUE Hair Line.jpg [ 139.88 KiB | Viewed 406 times ]
|
|