Change font size

Welcome
Welcome to Hair Transplant Advice

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 1 post ]
Author Message
 Post subject: 2700 FUE – moje doswiadczenia
PostPosted: Sun Nov 14, 2010 11:04 pm 

Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
Poznalem Philipa Bella, doradce dr. Bisangi, poraz pierwszy na konsultacjach 4 lata temu. Konsultacja byla bardzo pomocna i przebiegla w bardzo przyjaznej atmosferze. Omowilismy moje mozliwosci i oczekiwania, co bylo wielka zaleta. Philip dokladnie mi wytlumaczyl rozne techniki transplantacjii wlosow wraz z ich specyficznymi zaletami. W ten sposob tez skorygowal co po niektore moich blednych wyobrazen i oczekowan. Zmierzyl moj obszar dawcy pod katem gestosci i jakosci wlosow. Po konsultacjach spedzilem bardzo duzo czasu czytajac o roznych lekarzach i ogladajac rozne rezultaty – ale w koncu zdecydowalem sie na dr. Bisange poniewaz mial po prostu najwiecej rezultatow, ktore tez swietnie wygladaly. I oczywiscie nie chce sie ryzykowac w tych sprawach i chcialem tez pojsc do jednego z najlepszych chirurgow na swiecie.

Zaczelem oszczedzac pieniadze i zdecydowalem sie na operacje technika FUE. 2,5 roku temu mialem pierwszy zabieg u dr. Bisangi: 2100 graftow FUE. W dzien zabiegu dr. Bisanga jeszcze raz zmierzyl moj obszar dawcz i wspolnie uzgodnilismy gdzie powinna byc linia wlosow itd. Potem przenieslismy sie na sale operacyjna i zmierzono mi cisnienie krwi itd., i dr. Bisanga i jego zespol rozpoczeli zabieg.

Zabieg zostal wykonany w dwa po sobie nastepujace dni, pierwszy dzien byl dosyc dlugi poniewaz okolo zostalo przeszczepionych okolo 1500 graftow, a w drugi dzien reszta. Wiec w drugi dzien wczesnym popoludniem juz bylo po zabiegu. Spalem w hotelu, ktory znajduje sie doslownie 3 minuty pieszo od kliniki i w ktorym pacjenci kliniki otrzymuja specjalne znizki. W poranek po zabiegu zawitalem jeszcze raz w klinice aby dr. Bisanga mogl wszystko sprawdzic i poniewaz wszystko bylo OK moglem pojechac spokojnie do domu. W ciagu dwoch tygodni po zabiegu wszystko sie bardzo dobrze zagoilo i nowe wlosy zaczely nawet rosnac az w koncu, tak jak powinno byc, znowu wypadlu w ciagu pierwszego miesiaca po zabiegu. Ale tak jak dr. Bisanga powiedzial 3 miesiace po zabiegu znowu zaczely rosnac i wszystko sie bardzo dobrze rozwijalo i odroslo. Dr. Bisanga tez zalecil mi aby stosowal pianke Rogaine (Minox), wiec trzymalem sie jego zalecen. Pelen rezultat byl widoczny 12 miesiacy po pierwszej operacji i bylem z niego bardzo zadowolony, szczegolnie z linii wlosow.

15 miesiecy po pierwszym zabiegu wrocilem na drugi zabieg aby zapelnic obszary znajdujace sie kilka cm za linia wlosow, i tym razem dalsze 600 graftow FUE zostalo przemieszczone. Jak juz za pierwszym razem caly zabieg zostal wykonany bez jakichkolwiek problemow i w bardzo milej i przyjaznej atmosferze. Przed zabiegiem tez mielismy jeszcze raz rozmowe na temat moich oczekiwan itd. i dr. Bisanga ponownie zmierzyl wlasciwosci mojego donoru. Obecnie juz wszystkie wlosy z drugiego zabiegu odrosly i rezultat wyglada swietnie. Jestem bardzo zadowolony z mojego wyboru, ze poszedlem do dr. Bisangi, i moge szczerze powiedziec ze nie znam lepszego chirurga od dr. Bisangi, szczegolnie poniewaz w miedzyczasie bardzo duzo roznych rezultatow roznych lekarzy ogladalem. Jesli chodzi o jakosc rezultatu i opieke nad pacjentem przed i po zabiegu, to nie ma lekarza rownego dr. Bisandze.

Gdybym potrzebowal jeszcze dalszy zabieg to definytywnie zdecyduje sie ponownie na dr. Bisange.

Attachments:
2119FUE Hair Line.jpg
2119FUE Hair Line.jpg [ 139.88 KiB | Viewed 406 times ]
 Profile  

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 1 post ]